Domates Konserve

  • Görüntüleme
    159

1)Konserve yapımı için kuru madde oranı yüksek olan yumru uzun domatesleri tercih edin. Güzelce yıkayın.

2)Konserve yapacağınız cam kavanozları ve kapakları kaynamış su ile yıkayın ya da bir taşım kaynatın. (Mikrobik bulaşı engellemek önemli)

3)Domatesleri kolayca soymak için domateslerin başlarına + şeklinde çizikler atın. Kayar suya bırakın 3-5 dk arasında kaldıktan sonra çıkarın. Kolayca soyulduğunu göreceksiniz.

4)Doğramak uzun süreceğinden Yonanas Dondurma makinasını değerlendirmek istedim.Kabuklarını soyduğum domatesleri ortasından kestim ve Yonanas dondurma makinasına attım. Dondurma makinasında konserve yapmak da pek keyifliydi.

5)Püre olan domatesleri tencereye alalım. En en az 5-10 dk kaynatalım. Kaynar halde temizlenmiş kavanozlara dolduralım.

6)Kavanozların baş boğum çizgisini geçmemeye dikkat edelim.

7)Kavanozun kapatılacak tırtıklı bölümünü temiz bir bezle silip 3 geri 1 ileri tekniği ile kilitleyelim.

8)Garanti olması için kapalı kavanozları bir tencereye su ilave ederek bir taşım kaynatarak son vuruşu da yapalım.

9)İlk 3 gün kavanozları gözlemleyelim. Kapağın üst kısmına bastırınca aşağı çöküyosa kapak tutmamıştır. Hemen tekrar aynı işlemi yapın kurtarın. Ama bu detaylara dikkat ederseniz asla fire vermeyecektir.

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X